fbpx

Blog

Social media inzetten voor meer online zichtbaarheid

Het digitale verkeer krijgt een steeds belangrijkere rol in onze huidige samenleving. Steeds meer mensen maken gebruik van de online mogelijkheden. Daarnaast wordt het aandeel van social media als communicatiemiddel steeds groter. Dit is een uitstekende kans voor bedrijven die steeds vaker social media inzetten voor meer online zichtbaarheid. Maakt u al volledig gebruik van al uw social media mogelijkheden of laat u nog kansen liggen? Telekeuze kan u uitstekend helpen om al uw mogelijkheden te benutten.

Social media krijgt een steeds belangrijkere waarde in onze maatschappij. Steeds meer mensen hebben een social media account en gebruiken dit medium als communicatiemiddel op zowel zakelijk- als persoonlijk gebied. De consument brengt veel tijd door op social media.

De beweging van het bedrijfsleven in de richting van social media

Met de opkomst van social media is er ook een beweging van het bedrijfsleven in die richting waar te nemen. Dit is een logisch gevolg aangezien de doelgroep via deze kanalen uitstekend te benaderen zijn. Social media is een uitstekend platform om mensen te inspireren. Social media advertising door middel van slimme en doelgerichte strategie├źn worden dan ook steeds belangrijker voor het bedrijfsleven.

U zult als ondernemer als geen ander weten dat u graag wilt zijn, waar uw doelgroep ook is. Alleen dan blijft u in contact met de doelgroep en weet u wat er zich in uw markt afspeelt. Als u het contact met de doelgroep mist, verliest u de grip op uw marktgebied.

Social media advertising

Als we spreken over social media advertising, moeten we vooral denken aan het adverteren op Facebook. Social media kanalen als LinkedIn, Instagram en Twitter zijn minder interessant. Pinterest is vooral interessant voor webwinkels om als inspiratiebron te gebruiken. Het voordeel van een social media campagne is dat je een geïnteresseerde al in een vrij vroeg stadium kan aanspreken en deze mee kunt nemen in de volledige marketing funnel.

Branding op basis van interesses en gegevens

Een ander groot voordeel is dat de doelgroep vrij specifiek gesegmenteerd kan worden. Hierdoor is social media marketing goed in te zetten voor branding op basis van interesses en gegevens. Denk hierbij aan zaken waarop er gereageerd of geliked wordt maar ook gegevens als leeftijd, woonplaats, gezinssamenstelling, beroepen of andere interesses. Branding is zeer belangrijk voor de lange termijn strategie. Mensen zullen uw bedrijf (en uw aanbod) herinneren als er specifieke zaken aan de orde zijn.

Verschillende soorten advertenties op social media kanalen

Social media advertising is in diverse toepassingen in te zetten. Denk hierbij aan het verhogen van de populariteit van een account en daarmee het vergroten van het bereik, het stimuleren van een aanbod, video of andere content, het stimuleren van het bezoek van de website, het geven van "friendly reminders" van een actie, het simuleren van leads van bijvoorbeeld een inschrijving voor een nieuwsbrief of het promoten van een app.

In veel gevallen worden de verschillende soorten advertenties op social media kanalen ingezet in combinatie met andere online marketinginstrumenten zoals de website. Het is dan ook in veel gevallen geen vervanging van andere marketingmogelijkheden, maar het werkt als elkaar versterkende waardes (synergisme). Het is dus van belang dat het totaalpakket goed verzorgd is.

Social media inzetten voor meer online zichtbaarheid

Heeft u interesse om social media in te zetten voor meer online zichtbaarheid? Dan kan Telekeuze u uitstekend helpen. Wij brengen ondernemers in contact met de beste aanbieders uit de branche. Voor social media advertising werken wij samen met een zeer vakkundig en ervaren bedrijf dat toonaangevend is in de branche. Met op maat ingerichte social media campagnes zal de doelgroep op gerichte wijze worden benaderd. Vanzelfsprekend is de inrichting van de campagne volledig afgestemd op de identiteit van uw bedrijf en uw bedrijfsdoelstellingen.

Heeft u interesse om eens vrijblijvend te ontdekken wat uw mogelijkheden kunnen zijn? Neem dan zeker contact met ons. Wij nemen graag met u door, wat we voor u kunnen betekenen.

  • Contact:
  • T: 088 11 80 600
  • F: 088 11 80 650
  • E: support@telekeuze.nl
  • Openingstijden maandag t/m vrijdag:
  • 9:00 - 16.00 uur